Macadamia-olie (Macadamia ternifolia/protaeceae)

Macadamia-olie staat bekend om de eigenschap essentiële oliën snel op te laten nemen door de huid.

 

Macadamia olie behoort tot de niet-drogende oliën en is daardoor met name nuttig voor het vet houden van de droge huid. Dit maakt de olie ook geschikt voor massage.

 

Als olie is zij uniek door haar samenstelling die het natuurlijke huid sebum zeer dicht benadert. Door het hoge aandeel ontstekingsremmende werkstoffen is de olie heilzaam voor een geïrriteerde en ontstoken huid.

 

Zeer zacht, hydraterend en niet vettend vormt zij een ideale bescherming en verzorging voor de droge en ruwe huid.
Macadamia olie is beschermend en celregenererend en heeft bovendien een zonbeschermingsfactor van 3-4, wordt daarom veel in zonnebrandproducten gebruikt.

Gebruik Macadamiaolie puur of in mengsels o.a. bij; eelt, rimpels, droge huid, huidirritaties, haarproblemen (gespleten punten) en voor een totale gezichts- en lichaamverzorging. De olie laat zich goed mengen met andere oliën en etherische oliën

 

De macadamia olie - welke dankzij onder andere palmitoleïnezuur lijkt op de olie die van nature in onze huid aanwezig is - vormt een beschermend laagje dat verdamping van vocht uit de huid voorkomt en helpt de beschermlaag van de huid intact te blijven, zodat ze ook minder gevoelig is voor irriterende factoren van buitenaf.

Een bijkomend voordeel van macadamia olie voor gebruik in cosmetica is de prettige geur, die lijkt op die van hazelnoten.

8715542005131

Specifieke referenties

chat Commentaar (0)

Macadamia olie 100 ml

€ 6,75