• Aanbieding!
  • -15%
  • 15%

Volatile Bergamot Bio 10 ml

€ 8,46
€ 9,95
Exclusief belasting

Volatile Bergamot (Citrus aurantium var. Bergamia) biolgische olie is rijk aan limoneen, linalool en ontspannende esters. De olie wordt o.a. gebruikt bij een neerslachtige en sombere gemoedstoestand en heeft een gunstig effect op de blaas en urinewegen. Deze olie is biologisch geteeld en daardoor zijn er geen kunstmest en chemische stoffen gebruikt tijdens het telen en tijdens het verwerkingsproces na de oogst. De olie komt voort uit de eerste persing van de buitenste delen van de  schil van de citrusvrucht van de bergamotboom. De olie kwam als eerste voor in Bergamo, een stad in Italië. De olie wordt nu ook gewonnen in Afrika en Azië.  De kleur is licht tot donkergroen. Het heeft een kruidige citrusgeur. De botanische naam is Citrus aurantium var. Bergamia.

Waarvoor wordt deze olie gebruikt?

Tegen puistjes
In combinatie met ylang ylang bij vermoeidheid
Verlichtend voor de luchtwegen
Tegen een neerslachtige en sombere gemoedstoestand.
Goed voor de huid
Houdt de blaas schoon
Goed voor de urinewegen

Contra-indicaties & andere bijzonderheden:

* Let op: bij gebruik van citrusschiloliën in warm water versterkt de warmte de inwerking van de olie. Dat kan tot roodheid en irritatie leiden. Houd je aan de gegeven adviezen. Begin liever met lagere doseringen en bouw eventueel op.
Irritatie kan ook optreden bij de gevoelige of net onthaarde huid – dan goed verdunnen of vermijden.
Deze olie is fototoxisch: de behandelde huid gedurende enkele uren na aanbrengen op de huid niet blootstellen aan zon- en uv-licht.
Bewaar de olie na opening liever in de koelkast en schaf niet meer aan dan je binnen een jaar kunt opmaken.

8718820027292

Specifieke referenties

Commentaar (0)

Volatile Bergamot Bio 10 ml

€ 9,95 € 8,46