Konjac Face Spons Dry

Konjac Face Spons Dry

€ 4,15
Exclusief belasting

De konjac spons is van 100% natuurlijk materiaal en gemaakt van de wortel van de Konnyaku plant (Amorphophallus Konjac), een plant die van nature voorkomt in landen als Japan, China, Korea, Taiwan en Indonesië.

De spons wordt, vanwege zijn ultra zachte textuur, in Japan al meer dan honderd jaar als badspons gebruikt voor pasgeboren baby’s. In de loop der jaren zijn daar allerhande schoonheidsbehandelingen bij gekomen. “De hydraterende, alkalische plantvezel wordt ingezet in de strijd tegen onzuiverheden en talg zonder de natuurlijke en delicate zuurgraad van de huid aan de tasten.”

Werking:

De gezonde huid heeft een pH van 4,5-6,5 (licht zuur dus). Dit heet de Acid Mantle, de natuurlijk beschermlaag van de huid. Hoe zuurder de huid, hoe meer bacteriën. Talg bevat vetzuren en zweet bevat melkzuur. Dus hoe vetter en vuiler de huid, hoe zuurder de huid.

Omdat Konjac net als water licht alkalisch (basisch) is en vuil en talg mild onttrekt, verminder je als het ware het te veel aan vet/vuil (zuur) tot een ‚gezonder’ niveau, zonder de natuurlijke beschermlaag van de huid aan te tasten. Dit in tegenstelling tot cleansers die vaak vrij agressief zijn en de natuurlijke pH waarde en beschermlaag van de huid flink beïnvloeden.

 

Absorberend en mildkonjac plant

De spons is heel zacht, fijn qua textuur en kan veel water absorberen. Hierdoor werkt hij goed, maar mild voor het verwijderen van vuil en make-up, zowel voor gezicht als lichaam. Het voordeel van het gebruiken van een spons tijdens het reinigingsritueel is dat je de huid tegelijkertijd masseert en exfolieert, waardoor je de doorbloeding en celvernieuwing stimuleert.

 

Voordelen:

- 100% natuurlijk, pH neutraal en biologisch afbreekbaar

- mag dagelijks gebruikt worden, geen cleansing product nodig

- super zacht voor de huid; milder dan een scrub en daardoor ook geschikt voor de zeer gevoelige huid en bij rosacea.

3560201

Specifieke referenties

chat Commentaar (0)

Konjac Face Spons Dry

€ 4,15