Categorieën

Alcohol 70% Podior 1 liter Bekijk groter

Alcohol 70% Podior 1 liter

8718692860247

UITVERKOCHT

I.v.m. productie beperking wordt er momenteel alleen alcohol 80 % geproduceerd. Voor het inactiveren van virussen heeft men alcohol 80% nodig. Alcohol 80% 5 L is verkrijgbaar.

Alternatief voor de 1 Liter fles is Podilon 1 L, deze is effectief tegen coronavirussen wanneer schone handen minimaal 60 seconden worden ingewreven.

Meer details

€ 5,25

 • Alcohol Podior 70% is een desinfectievloeistof op basis van gedenatureerde ethylalcohol voor het ontsmetten van de huid, instrumentaria en oppervlakken. 

  Alleen voor uitwendig gebruik.
  Goedkeuring door het Ctgb. 
  Toelatingsnummer 14061 N (Bitrex denaturatie).

  Gebruiksvoorschrift

  Toegestaan is uitsluitend het gebruik als middel ter bestrijding van bacteriën (exclusief mycobacteriën en bacteriesporen), gisten en schimmels:

  - op harde oppervlakken in de gezondheidszorg, in pedicurepraktijken, in tattoopraktijken, in schoonheidssalons en in nagelstudio’s, met uitzondering van oppervlakken die in contact kunnen komen met eet- en drinkwaren en grondstoffen hiervoor.

  Ethanol 70% is effectief tegen een breed gamma van bacteriën, heeft ook een fungicide en virucide activiteit. Het is niet werkzaam tegen bacteriënsporen noch tegen schimmelsporen. De virucide activiteit is slechts gedeeltelijk. De meeste niet-enveloppevirussen (vb hepatitis A) worden in het beste geval gedeeltelijk aangetast. Enveloppevirussen (o.a. HIV, hepatitis B en C) zijn wel efficiënt te inactiveren, maar daartoe worden hogere concentratiemengsels aangeraden bvb 80% ethanol + 5% isopropanol. Die betere werking tegen enveloppevirussen wordt verklaard door de aanwezigheid van vetten in de enveloppe, waardoor die kwetsbaarder zijn voor het vetoplossend vermogen van alcohol

  Gebruiksaanwijzing en dosering

  De dosering en inwerktijd zoals aangegeven in de gebruiksaanwijzing moeten worden aangehouden.
  Het middel alleen toepassen op kleine oppervlakken (maximaal 0,5 m2 ). Te behandelen oppervlakken eerst reinigen. Een daarbij gebruikt reinigingsmiddel afspoelen met schoon water. Overtollig water verwijderen. Breng het middel met een doekje of prop watten aan op het te behandelen oppervlak (verbruik 20-50 ml per 0,5 m2 ) en laat minimaal 5 minuten inwerken. Bij het desinfecteren zo veel vloeistof gebruiken dat de oppervlakken gedurende de gehele inwerktijd nat blijven. Hierna met behulp van een celstof doekje het oppervlak droogwrijven.

  Gebruik

  Het middel is uitsluitend bestemd voor professioneel gebruik.

  Minimale inwerktijd:

  5 minuten

  MAX 6 FLESSEN PER KLANT - UITVERKOCHT

30 Andere producten in dezelfde categorie:

Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...