Mesitran®  honingzalf 20 gr

Klinion L-Mesitran Ointment Honing wondzalf 20 gr

€ 7,25
Exclusief belasting

Mesitran van Klinion is een anti-bacteriële hydroactieve wondzalf op basis van honing. Aangetoond is dat honingzalf opmerkelijke resultaten geeft in wondbehandeling, zoals de antibacteriële en wondreinigende werking, de afname van de ontstekingsreactie, de absorptie van veel wondvoht, het voorkomen van maceratie en optimalisering van de wondgenezing.L-Mesitran wordt dan ook veel gebruikt voor de behandeling van chronische wonden (o.a. Ulcus Cruris en decubitus (stadium I-V), oncologische wonden en acute wonden (o.a. schaaf-, en snijwonden, ontvellingen en 1e en 2e graads brandwonden) en diverse schimmelinfecties (o.a. voet- en vaginale schimmels).

L-Mesitran is uitstekend preventief antibacterieel toepasbaar, zorgt voor een snelle weefselregeneratie en reduceert de vorming van littekenweefsel.
Er zijn geen contra-indicaties en bijwerkingen bekend. L-Mesitran dun aanbrengen en afdekken met een wondverband of wondpleister.L-Mesitran is:

- antibacterieel (bacteriocide)

- necrose-oplossend

- geurneutraliserend

- ontstekingsremmend

- creëert een vochtig wondmilieu

- optimaliseert de wondheling

-wondreinigendVerschillen wondgel met wondzalf:De wondgel is gemakkelijker smeerbaar, terwijl de wondzalf een compacte samenstelling heeft.De wondgel kan in grote hoeveelheden worden aangebracht, terwijl de wondzalf dun dient te worden aangebracht. De wondgel is geschikt voor het opvullen van diepere wonden. De wondgel veroorzaakt geen prikkeling in de wond, terwijl de wondzalf dat in enkele gevallen wel kan geven.Aantal praktische (honing) gebruikstips:Bij acute wonden (schaaf-, snijwonden, ontvellingen) moet de wond altijd worden schoongespoeld en zand en vuil worden verwijderd. Er is een misverstand dat een ontsmettingsmiddel/antibacterieel middel daarvoor de oplossing is. Na deze reiniging het antibacteriële middel pas toepassen.Geïmpregneerde zalfgazen worden veel gebruikt, maar kleven aan de wond door uitdroging van o.a. wondvocht. Door de Mesitran zalf of gel daaronder aan te brengen krijg je een actieve wondbehandeling, werkt het preventief tegen infectie en hecht het niet meer aan de wond.


Elke wond verdient een snelle ongecompliceerde genezing, in een vochtig wondmilieu, goede bacteriële bescherming en een dun comfortabel verband.Bijvoorbeeld een eilandpleister (Kliniplast Border) met de toevoeging van de Mesitran zalf of gel doet veelal wonderen en biedt de patiënt veel comfort tegen lagere kosten. Vingertopletsels (bij kinderen!) behandelen met een vetgaas met Mesitran-gel en Singlefix, dat comfortabel de vinger beschermt (tegen stoten, vuil en bacteriën) en het verband optimaal fixeert.


Onderzoek heeft aangetoond dat voetschimmels en kalknagels effectief zijn te bestrijden met de combinatie van Mesitran zalf en MycoCure.

3036571

Specifieke referenties

Commentaar (0)

Klinion L-Mesitran Ointment...

€ 7,25