Volatile Lavendel Franse Bio 10 ml

Volatile Lavendel Franse Bio 10 ml

€ 8,25
Exclusief belasting

Volatile Franse Lavendel (Lavandula angustifolia) Bio olie afkomstig van de bloeiende lavendelplant uit de Provence streek in Frankrijk. De geur is een zoete kruidige, voor velen herkenbare lavendelgeur. De olie heeft o.a. een verzachtende invloed op het hoofd en is zeer kalmerend en rustgevend. Lavendelolie bevorderd de slaap.


Extractie, kleur en geur:
Deze lavendelolie is een stoomdestillatie van de verse bloeiende toppen. De kleur gaat van  helder tot lichtgeel. De geur is een zoete kruidige, voor velen herkenbare lavendelgeur. Deze olie is biologisch geteeld en daardoor zijn er geen kunstmest en chemische stoffen gebruikt tijdens het telen en tijdens het verwerkingsproces na de oogst. De botanische naam is Lavandula Angustifolia.

Land van herkomst: 

Frankrijk Haute Provence

Waarvoor wordt deze olie gebruikt?

Slaapverwekkend en kalmerend

Goed bij huidirritaties

Na insectenbeten

Licht verdovend

Verzachtende invloed op het hoofd

Bij een verkoudheid

Zeer ontspannend op lichamelijk en psychisch vlak

Contra-indicaties :
Doseer bij emotionele en spirituele zorg eerder laag. Hoge(re) doses kunnen leiden tot paradoxale reacties zoals onrust en agitatie. Let op: essentiële oliën zijn zeer geconcentreerd. Enkele druppels zijn vaak meer dan voldoende! Verder kunnen de geurige essentiële oliën verdampt worden in een aromalampje of met behulp van een aromasteentje. En ze kunnen geïnhaleerd worden of verwerkt worden in aromatische stoombaden baden voetenbaden of kompressen.8715542011293

Specifieke referenties

Commentaar (0)

Volatile Lavendel Franse...

€ 8,25