Volatile Citroen Bio 10 ml

Volatile Citroen Bio 10 ml

€ 5,20
Exclusief belasting

Citroen bio olie (Citrus limonum)heeft een van de meest verfrissende geuren. De olie wordt o.a. gebruikt voor een heldere geest, maar ook ’s avonds in de tuin om te verdampen tegen allerlei ongemakken.

Deze olie is biologisch geteeld en daardoor zijn er geen kunstmest en chemische stoffen gebruikt tijdens het telen en tijdens het verwerkingsproces na de oogst. De olie wordt gewonnen door persing uit de schil van de citroen. Het is een van de meest verfrissende geuren en een echte klassieker onder de geuren. De botanische naam is Citrus Limonum.  De Boom met helder groene bladeren en witte bloesem, blijft het hele jaar groen.  De olie komt van citroenen uit Italië. De olie heeft een lichtgele kleur tot groenige kleur.

Waarvoor wordt deze olie gebruikt?
Voor een heldere geest
Versterkt het immuunsysteem
Stimuleert het lichaam tot het aanmaken van antistoffen
Sterk (lucht)zuiverend

Contra-indicaties:

Bij gebruik van citrusschiloliën in warm water versterkt de warmte de inwerking van de olie. Dat kan tot roodheid en irritatie leiden. Begin liever met lagere doseringen en bouw eventueel op. Irritatie kan ook optreden bij de gevoelige of net onthaarde huid – dan goed verdunnen of vermijden. Deze olie is fototoxisch: de behandelde huid gedurende enkele uren na aanbrengen op de huid niet blootstellen aan zon- en uv-licht.

Citroen is ook heel verfrissend in allerlei schoonmaakmiddelen maar ook bijvoorbeeld in een voetenbadje etc.

Bij commedone: met een wattenstaafje aanstippen met 1 druppel pure citroen.

Werkt ook tegen muggen.

10 ml

8715542011231

Specifieke referenties

Commentaar (0)

Volatile Citroen Bio 10 ml

€ 5,20