Lijst van producten op merk Alexandra

Alexandra Ethical Workwear - Sustainability

Bij Alexandra ontwerpen en vervaardigen ze al bedrijfskleding voor de zorgsector sinds 1854, wat betekent dat men het een en ander weet over wat het betekent om duurzaam te zijn. Bij Alexandra is men constant op zoek naar nieuwe manieren om de impact van hun kleding op het milieu te verminderen. De belangrijkste manier waarop ze dit doen, is door ervoor te zorgen dat alles dat ze maken van hoge kwaliteit en lang mee gaat. Al hun eigen merkkleding behoort tot de meest duurzame werkkleding die je overal in de EU kunt vinden. Door kleding te maken die lang meegaat, verminderen we de hoeveelheid nieuwe kleding die gemaakt moet worden en vermindert men de druk op de planeet.


Producten worden milieuvriendelijk gemaakt

Alexandra waardeert het dat bij het maken van alles gebruik wordt gemaakt van de natuurlijke hulpbronnen van de aarde, dus men doet er alles aan om de producten waar mogelijk milieuvriendelijk te maken.

Gebruik van alleen ethische toeleveringsketens

Bij Alexandra geloven ze erin ervoor te zorgen dat elke persoon die betrokken is bij de productie van haar producten eerlijk, met respect en met de ondersteuning wordt behandeld die ze nodig hebben. Alexandra is verantwoordelijk voor iedereen, van haar medewerkers tot de arbeiders die de benodigde grondstoffen voor de kleding maken.

In 2021 heeft Alexandra haar krachten gebundeld met Sodexo UK en Ierland om moderne slavernij in wereldwijde toeleveringsketens te bestrijden. Als onderdeel van een nieuw initiatief heeft Alexandra geholpen bij de lancering van het Modern Slavery Supplier Forum, waar leden de impact bespreken van het leven van 40 miljoen mensen die wereldwijd werken. Dit forum is essentieel voor het afstemmen van klokkenluidersbeleid en -procedures om ervoor te zorgen dat alle werknemers zich op hun gemak voelen om in vertrouwen onethische, illegale of onveilige kwesties te melden.

Naast het Sodexo-partnerschap is Alexandra handelsgecertificeerd. Ze maken al 15 jaar deel uit van de Mi Hub Group en hebben het Ethical Trading Initiative ondertekend. De groep houdt zich aan een code om ervoor te zorgen dat werknemers ethisch worden behandeld en eerlijk worden beloond voor hun werk.
Alexandra is ook lid van de Slave-Free Alliance, een sociaal ondernemings- en lidmaatschapsinitiatief gelanceerd door anti-slavernij liefdadigheidsinstelling Hope for Justice, die bedrijven ondersteunt bij hun moderne slavernijstrategie en bedrijfsbeleid.
Bij Alexandra is men altijd op zoek naar manieren om iedereen te beschermen die betrokken is bij het proces om haar kleding op de wereld te zetten.


Gebruik van toonaangevende duurzame materialen


Alexandra streeft ernaar om waar mogelijk duurzame materialen in haar producten te gebruiken. Zo zijn bijvoorbeeld veel van haar eigen merkkledingstukken gemaakt van biologisch katoen en gerecycled polyester, en ze ontwikkelen nieuwe manieren om ze verder te integreren in haar brede assortiment producten.
Hun Boyd Cooper Made to Order-assortiment, opnieuw gelanceerd in 2020 met de nadruk op ethische kleding, richt zich op milieuvriendelijke materialen. Veel van de afgebeelde kledingstukken zijn verkrijgbaar in Tencel-stof, een nieuwe 100% duurzaam geproduceerde en biologisch afbreekbare stof die gedeeltelijk is gemaakt van eucalyptuspulp. Tencel is van hoge kwaliteit, duurzaam en milieuvriendelijk en is precies het soort materiaal dat ze in de toekomst meer willen gebruiken.

Er zijn 18 producten.

Item 1-12 van 18 in totaal item(s)

Actieve filters