Parker Aquasonic 100 Blue Ultrasound Gel 1L

Parker Aquasonic 100 Blue Ultrasound Gel 1L

€ 8,85
Exclusief belasting

Parker contactgel blauw in 1 liter fles

Ultrasound gel van Parker is de meest gebruikte in water oplosbare en afwasbare contactgel voor doppler en echo-apparatuur verkrijgbaar in 60 ml, 250 ml, 1 liter en 5 liter. Parker Aquasonic is de wereldstandaard ultrasone gel voor diagnostische en therapeutische medische echografie.

Waar wordt ultrasound gel voor gebruikt?

Ultrasound gel wordt vooral gebruikt bij het uitvoeren van een echografie. Bij echografie worden hoog frequente geluidsgolven gemeten met een transducer. Dit is een onderdeel van het echo-apparaat dat geluidsgolven opneemt doordat het op de huid geplaatst wordt. De kristallen worden in trilling gebracht door elektrische signalen en zo ontstaan geluidsgolven. Door de transducer op het lichaam te plaatsen kunnen de teruggekaatste geluidsgolven worden opgevangen en zo ontstaat er een beeld van de organen een weefsels. Met de gemeten signalen kan er een echobeeld gemaakt worden. De ultrasound gel zorgt ervoor dat de apparatuur perfect aansluit op de huid, omdat lucht tussen de huid en apparatuur wordt beperkt. Een bijkomend voordeel voor de patiënt is dat de echokop soepel over de huid glijdt. Deze gel wordt onder andere in ziekenhuizen, privé-klinieken, echobureaus, en verloskundigenpraktijken.


Ultrasound gel / contactgel voor IPL behandelingen

Bij IPL (Intense Pulse Light) behandelingen  gebruikt men ook deze gel. Bij het ontharen op deze manier worden lichtflitsen van verschillende golflengtes door elkaar heen over de huid gestuurd. IPL is een pijnvrije manier van ontharen. Met IPL in combinatie met de gel worden de haartjes volledig verwijderd en worden ook de haarzakjes verwarmd. Hierdoor sterven de haarzakjes af en zullen er geen nieuwe haren groeien. De gel zorgt ervoor dat de lichtstralen goed geleid worden en heeft tevens een verkoelende werking. Let op de blauwe gel is niet geschikt voor IPL, hiervoor neemt u de clear-tranparante gel.


Waarom gebruiken specialisten Aquasonic  ultrasound gel?


De Aquasonic ultrasound gel is een kwalitatieve gel die wordt aanbevolen door alle toonaangevende fabrikanten van echo-apparaten. Het is een betaalbare gel die voldoet een aan hoge kwaliteit. De apparatuur wordt hierdoor soepel over de huid verplaatst en het voorkomt lucht tussen de huid en apparatuur waardoor er een betrouwbare echo kan worden gemaakt. Daarnaast is de Aquasonic ultrasound gel bacterie werend, hij irriteert de (gevoelige) huid niet en is niet schadelijk voor kledingstukken. Het is op waterbasis en vrij van parabenen en formaldehyde en geen spermicide.GE424626

Specifieke referenties

Commentaar (0)

Parker Aquasonic 100 Blue...

€ 8,85